Wat is hypnose voor kinderen?

Kinderen, jongeren en hypnose?

In de fantasiewereld kunnen kinderen gemakkelijk en met groot succes gehypnotiseerd worden. Kinderen schakelen constant tussen verbeelding en realiteit en zijn daarom heel vatbaar voor suggesties.
Ook jongeren zijn doorgaans goed onder hypnose te brengen, zeker als zijzelf van een bepaald probleem af willen geraken of als ze ondervinden hoeveel voordeel ondersteuning via hypnose kan bieden.

Aanpak?

Hypnose bij kinderen vereist een aparte aanpak. De leefwereld en de persoonlijkheid van het kind staan hierin centraal.
Via fantasie, spel en verhaal worden suggesties aan het onderbewuste gegeven. De resultaten zijn uitstekend en blijvend. Kinderen houden van deze manier van werken. Afhankelijk van de leeftijd van het kind of de jongere wordt de werkwijze aangepast.

Kinderen boven de 7 jaar?

Ook na deze leeftijd zijn kinderen perfect te hypnotiseren, maar zal dit een iets andere aanpak vragen dan voorheen. Het kind moet vanaf dan een verandering WILLEN. Dat wil zeggen dat het kind gemotiveerd moet zijn om van het desbetreffende probleem af te geraken.

Om een voorbeeld te geven, de ouders willen graag dat “Emma” groenten eet. Maar Liesje wil dit helemaal niet, dan zal “Emma” haar onderbewustzijn ondanks dat zij perfect in hypnose ging, deze verandering toch niet aanvaarden. Dit omdat er voor “Emma” te weinig voordelen of motivatie aan verbonden is.

Wat is mijn aanpak?

Hypnose bij kinderen vereist een zekere concentratie van aandacht. Daarom vind ik het erg belangrijk om met kinderen mee te kunnen leven. Mijn werkwijze is gebaseerd op de persoonlijkheid van het kind.

Dit is een leuke manier, want als kinderen spelen, zullen ze zich concentreren op verhalen en spelletjes. Op deze manier zal het kind een goede ervaring hebben en goede resultaten behalen. Een interessante en persoonlijke manier van werken staat bij ons hoog in het vaandel! Vanaf hoe oud kan een kind bij mij komen?

Vanaf 5 jaar kan er een kind bij mij terecht. Soms is het mogelijk als je jong bent. Het hangt af van het vermogen en de concentratie van het kind. Neem in dat geval telefonisch contact met ons op. Op deze manier kunnen we het probleem kort samen bespreken en kijken wat er mogelijk is. U kunt reguliere hypnose boeken voor kinderen vanaf 10 jaar.

Welke klachten kunt u oplossen met hypnose voor kinderen?

Kinderen, jongeren en hun ouders zoeken hulp voor heel wat problemen: Heel wat angstgerelateerde klachten kunnen verholpen worden met hypnose: angst voor injecties, ziekenhuizen, tandartsen, duisternis, hoogtes, dieren …
Hypnose helpt ook bij problemen met bedplassen, stotteren, nagelbijten, duimzuigen …
Hypnose biedt ook ondersteuning bij trauma’s of andere emotionele gebeurtenissen.

disclaimer: Resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen. Wij garanderen de allerbeste service gebruikmakend van de voor handen zijnde informatie en de meest geschikte hypnosetechnieken voor jouw situatie. Hypnose en hypnotherapie zijn niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren of te behandelen, maar zijn eerder bedoeld om informatie, educatie en motivatie te bieden die je zullen helpen om naar je beste potentieel te leven en je te begeleiden om effectiever te zijn in het helpen van jezelf.

nl_BEDutch